Nieuws

foto: Ben Deiman

Sommer Dutch Glass Art maakt trophies Formule 1.jpg

NPO RADIO 5 | SOMMER DUTCH GLASS ART @ LUNCH LEKKER

 

3 SEPTEMBER 2021

Dit weekend is het eindelijk zover, dan is de Formule 1 race op het circuit van Zandvoort! Natuurlijk hopen we dat onze eigen Max Verstappen de felbegeerde trofee op zondag omhoog mag houden, maar hoe ziet deze prijs eruit en hoe is hij tot stand gekomen? Bettina Sommer van Sommer Dutch Glass Art mocht deze felbegeerde bokalen maken en vertelde erover tijdens Lunch Lekker! 

Klik hier voor het interview.

Foto: Alex Willemsen

slijpen trophies.jpg

AD REGIO NIEUWS | OPDRACHT VAN HET JAAR: DIT LEERDAMSE BEDRIJF PRODUCEERDE DE FORMULE 1 TROPHIES 

2 SEPTEMBER 2021

Bij wedstrijden horen prijzen, zo ook bij de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix die zondag in Zandvoort plaatsvindt. De Trophies die op die dag worden uitgereikt, hebben een bijzonder lokaal tintje: ze werden gemaakt door Sommer Dutch Glass Art uit Leerdam.

Klik hier voor het complete artikel.

Foto: W. Fokkink

logo F1 met achtergrond.jpg

TROPHIES FORMULA 1 | HEINEKEN DUTCH GRAND PRIXT

1 SEPTEMBER 2021

Formule 1, officieel de FIA Formula One World Championship, is de hoogste klasse in de autosport. De Nederlander Max Verstappen rijdt vanaf zijn 18e jaar zeer succesvol in de Formule 1 voor Red Bull Racing en is kanshebber om winnaar te worden in 2021. Op 5 september 2021 vindt voor het eerst sinds 1985 weer de Formule 1 plaats op het circuit van Zandvoort met het mooiste en meest uitdagende circuit van Europa of misschien wel van de wereld.  Hoe bijzonder is het dat de Trophies die voor het eerst sinds 36 jaar in Zandvoort worden uitgereikt, zijn gemaakt door Sommer Dutch Glass Art in Leerdam Glasstad!

Klik hier voor meer informatie.

Schermafbeelding 2021-04-09 om 14.01.22.

PARIS MATCH | INTERNATIONALE AANDACHT VOOR HET ORANJEVAASJE MAXIMA

6 APRIL 2021

Lees het artikel via onderstaande link:

https://www.parismatch.com/Royal-Blog/famille-royale-Pays-Bas/Reine-Maxima-des-Pays-Bas-le-vase-orange-de-ses-50-ans-est-en-cours-de-confection-1732386

Schermafbeelding 2021-03-30 om 20.41.03.

RABOBANK | ONDERNEMER IN BEELD

 

MAART 2021

Bettina Sommer voelt zich ambassadeur van de glaskunst

Ze was general manager van Royal Leerdam Crystal tot het moment dat de historische locatie in Leerdam zelf gesloten werd. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon bij Bettina Sommer. Haar liefde voor kunst en design, voor glas en kristal bleef onverminderd groot. Dus richtte ze in 2020 Sommer Dutch Glass Art op. Daarmee blijft ze bijzondere objecten ontwikkelen in opdracht en op maat, en in samenwerking met topontwerpers en ambachtslieden.

Lees het complete verhaal via onderstaande link:

https://www.rabobank.nl/lokale-bank/lek-en-merwede/ondernemer-in-beeld/

Schermafbeelding 2021-03-30 om 14.47.40.

AD REGIO NIEUWS |

ZO WORDT HET TRADITIONELE ORANJEVAASJE GEMAAKT

 

24 MAART 2021

De ovens brommen en grommen weer en spuwen gloeiendhete lucht de ruimte in bij de Glasblazerij van het Glasmuseum in Leerdam. De gesloten attractie van Leerdam is momenteel het toneel van twee glasblazers die er in alle rust werken aan het traditionele Oranjevaasje van Royal Leerdam Crystal, dat ter ere van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima wordt uitgebracht.

 

Lees meer en bekijk de video:

https://www.ad.nl/rivierenland/zo-wordt-het-traditionele-oranjevaasje-gemaakt-en-nu-maar-hopen-dat-maxima-er-blij-mee-is~ab9079da/

Foto: Cor de Kock

Schermafbeelding 2021-03-30 om 20.55.53.

RTV UTRECHT | BLAZEN MAAR... ORANJEVAASJE VOOR KONINGIN MAXIMA IN DE MAAK 

 

25 MAART 2021

De oven staat op standje 1300 graden, maar gelukkig zijn de glasblazers van Leerdam wel wat gewend. Ze zijn op dit moment druk bezig met het maken van Oranjevaasjes, deze keer ter ere van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima in mei. Het Oranjevaasje is een traditie van inmiddels bijna honderd jaar oud.

 

Lees meer en bekijk de video:

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2158006/blazen-maar-oranjevaasje-voor-koningin-maxima-in-de-maak.html

Foto: RTV Utrecht | Annemarie de Wit

Schermafbeelding 2021-03-30 om 21.14.53.

BLAUW BLOED | KIJK, ZO WORDT HET NIEUWE ORANJEVAASJE GEMAAKT

27 MAART 2021

Speciale gelegenheden binnen de koninklijke familie worden al bijna honderd jaar gevierd met een speciaal gemaakt vaasje. Royal Leerdam Crystal maakt deze sinds 1927. Zo werd het eerste vaasje gemaakt voor de 18e verjaardag van Juliana en wordt er nu hard gewerkt aan een speciaal vaasje voor de 50e verjaardag van koningin Máxima.

 

Lees meer en bekijk de video:

https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2021/03/zo-wordt-het-nieuwe-oranjevaasje-gemaakt

Foto: Ben Deiman

LOGO_SommerDutchGlassArt.png