top of page

Over Sommer Dutch Glass Art

_PSL0962.jpg

Foto: Hans van Vrouwerf

Bettina Sommer is de drijvende kracht achter Sommer Dutch Glass Art. 

Van jongs af aan had ik al veel interesse in kunst, design en interieur. Deze fascinatie werd geprikkeld door mijn ouders die me regelmatig meenamen naar kunst- en antiekbeurzen. Na mijn opleiding in marketing & communicatie heb ik gewerkt bij een reclamebureau en een landelijke retail organisatie. Mijn liefde voor kunst en antiek heeft ervoor gezorgd dat ik 10 jaar lang een antiekzaak had met als specialisatie Leerdam glas.

Schermafbeelding 2020-08-31 om 14.07.00.
_DSC7040_200903_Bettina_Sommer_edited.jp

Copier vaas | foto: Frieda Mellema | Nicole Uniquole  

Bettina Sommer

Bijzonder vond ik de verhalen van mijn schoonmoeder Rita Sommer-Vermeulen die opgroeide in Leerdam. Haar vader Jan Vermeulen werkte vanaf zijn 14e tot zijn 62ste bij de Glasfabriek. Eerst als sorteerder en later verantwoordelijk voor het gemeng en een kantoor aan de dijk. Zijn broers Kobus en Toon waren glasblazer en zijn vereeuwigd in de film “Glas” van Bert Haanstra. Rita was in de jaren ’50 rond haar 17e-18e jaar model voor de Glasfabriek.

Rita glasfabriek kleur.JPG

Rita Sommer-Vermeulen

fabriekshal.jpg

De glasfabriek

Royal Leerdam Crystal 

In 2006 kwam ik in dienst bij Royal Leerdam Crystal. Naast marketing en sales was ik verantwoordelijk om de productie te leiden als general manager. Samen met een bevlogen team zijn er nieuwe producten ontwikkeld met een groot aantal kunstenaars en ontwerpers. Zo heb ik verschillende Oranjevaasjes gelanceerd. Hiervoor werkte ik samen met Peter Bremers, Marcel Wanders, Kiki van Eijk, Frank Tjepkema en prinses Margarita de Bourbon de Parme. Voor exposities zijn er nieuwe ontwerpen uitgevoerd van onder andere Siem van der Marel, Melvin Anderson en Bernard Heesen. De ambachtelijke producten vonden hun weg naar de zakelijke klant en de particuliere verzamelaar. Tijdens de coronacrisis heeft Royal Leerdam Crystal besloten na ruim 140 jaar haar deuren van de productielocatie in Leerdam te sluiten in 2020.

Sommer Dutch Glass Art aan de Lingedijk 8 te Leerdam 

Sommer Dutch Glass Art is een oer-Hollands merk met internationaal karakter. Ik ontwikkel samen met topontwerpers en ambachtsmensen relatiegeschenken, awards en unieke glasobjecten (op maat) voor de zakelijke klant en particuliere verzamelaar. De objecten 

kunnen worden gepersonaliseerd door een met de hand aangebrachte gravure en zandstraaldecoratie van bijvoorbeeld een logo, wapen, monogram of tekst. 

 

Samenwerking 

Ik heb een groot netwerk aan ontwerpers, ambachtsmensen en glasstudio’s in Nederland en daarbuiten. In overleg met de klant bekijken we per opdracht waar deze het beste uitgevoerd kan worden. Ook bieden wij de unieke glasobjecten aan van Barbara Nanning, Bernard Heesen, Bibi Smit, Geir Nustad en Albert Seubring.  De ervaren meesterslijper Seubring zal het slijpwerk voor Sommer Dutch Glass Art uitvoeren. Voor handgravures en zandstraaldecoraties hebben we alle apparatuur in huis in het glasvormcentrum aan de Lingedijk 8 te Leerdam. 

 

Neem vooral contact op! 

Voor glasadvies, maatwerkopdrachten, relatiegeschenken, handgravures en zandstraaldecoraties kunt u contact met ons opnemen via sommer@dutchglassart.com of 06-33826645.

_PSL4680.jpg
_PSL4810-2.jpg

Meesterglasblazer Mehmet Okkuscu

Meesterslijper Albert Seubring

Oude_hoofdingang.jpg

De hoofdingang

LOGO_SommerDutchGlassArt.png
bottom of page