top of page
DutchGlassArt-KikiVanEijk-1910'22-090-01_edited_edited.jpg

Glasservies Momentum

Sommer Dutch Glass Art brengt een nieuw glasservies uit in samenwerking met Dutch designer Kiki van Eijk. Volgens eeuwenoude tradities worden bijzondere glazen met de hand gevormd en mond geblazen om cadeau te doen als gelegenheidsglas bij een huwelijk, geboorte of vriendschap. Ook overheidsinstanties en bedrijven geven volgens traditie gelegenheidsglazen of roemers cadeau bij een afscheid, verkiezing of jubileum. Elk glas wordt met de mond geblazen, geslepen en gegraveerd. Om het glas te personaliseren en het bijzondere moment vast te leggen voor de toekomst kan de graveur met de hand een tekst, logo of wapen aanbrengen. Door middel van gekleurde linten is het mogelijk de glazen met elkaar te verbinden om volgens oud gebruik met elkaar te kunnen klinken.

 

“Met roemer ‘Momentum’ vieren we een mijlpaal, waarop later als iets bijzonders kan worden terug gekeken. Een gelegenheidsglas om te overhandigen óf te ontvangen op een bijzonder moment in iemands leven. Geïnspireerd op de traditionele kelken en roemers, maar door abstractie verweven naar het heden en de toekomst. Een hedendaagse vorm die de traditie van het momentum en het ambacht van glasblazen eert.”, aldus Kiki van Eijk.

Over Kiki van Eijk

Kiki van Eijk is ontwerper, kunstenaar en docent. Ze wijdt haar praktijk al meer dan twee decennia aan het stimuleren van verbeeldingskracht en intuïtie. Geïnspireerd door een kinderlijk gevoel van verwondering, is Kiki's wereld lyrisch en kleurrijk, maar verfijnd door een rigoureuze aandacht voor vakkundig vakmanschap. Haar brede scala aan werk strekt zich uit van mooie meubels tot grootschalige installaties, van architectuur tot accessoires, van verlichting tot textiel en keramiek. Ongeacht de schaal, handgemaakt en menselijk contact blijft de kern van haar proces en versterkt een fysieke en emotionele benadering van hedendaags design. Haar onafhankelijke sculpturale werk is tentoongesteld in musea en galerieën over de hele wereld en haar samenwerkingen omvatten merken en instellingen als Coachella, Hermès, Google, Saint-Louis, Cor Unum, Bisazza, Rijksmuseum, Centraal Museum Utrecht, Tilburg Textielmuseum en een groot aantal particuliere verzamelaars.

Fotografie René van der Hulst

 

DutchGlassArt-KikiVanEijk-1710'22-067-01-DEF_edited.jpg
DutchGlassArt-KikiVanEijk-1910'22-090-01_edited.jpg
Schermafbeelding 2022-10-20 om 21.22.33.png
LOGO_SommerDutchGlassArt.png
bottom of page